Ik dacht altijd dat de zangeres een strakke jurk en hoge hakken moet hebben. Het is niet mijn wereld

Luisteraars danken haar dat ze ‘normaal’ is. Voordat Kaśka Sochacka het album “Quiet Days” uitbracht, moest ze een beetje vechten en heel geduldig wachten. Hoewel ze – zoals ze aangeeft – vergezeld gaat van zwarte scenario’s, gaf ze niet op en na zeven jaar draaien, afscheid nemen en terugkeren bracht ze eindelijk een verzameling intieme gedachten over liefde uit, waarin waarschijnlijk iedereen zich kan bevinden. – De dingen waar ik over schrijf raken iedereen, dus ik ben helemaal niet bang om te onthullen – zegt de kunstenaar.

Je het associëren met bijvoorbeeld de programma’s I Have Talent of Must Be The Music, en als je series als Always worth it, Friends of het nieuwste Professional Secret kent, dan ken je zeker ook haar stem. Kaśka Sochacka betovert luisteraars vanaf vandaag niet met melodische stem en teksten uit het leven, maar pas nu kun je luisteren naar haar debuutalbum “Quiet Days”. Naast Kaśka op het album hoor je David Podsiadło, Vito Bambino en Kortez – de laatste van deze heren speelde een grote rol in het artistieke pad van de zanger. “Quiet Days” is geproduceerd door Olek Spruce en bestaat uit verhalen over relaties, gevoelens en moeilijke kruisingen diep in je hoofd. In een interview met Gazeta.pl Kaśka Sochacka niet alleen over haar creatieve proces, maar ook m.in. over muzikale inspiraties, “verstandige” studies, samenwerking met Kortez en waarom kunstenaars het publiek zouden moeten stimuleren om te lezen.

Je debuutalbum komt elke dag uit, maar het is moeilijk om je debutante te noemen, omdat je al heel lang muzikaal werkt. De weg naar dit album was echt lang en niet gemakkelijk – het wordt het best geïllustreerd door de geschreven geschiedenis van je laatste zeven jaar, die je bij dit album hebt gevoegd. Ik vraag eerlijk – hoe voel je je voor de release van “Silent Days”?
Kaśka Sochacka: Ik ben erg opgewonden en gelukkig. Zoals je zegt, heb ik lang gewacht tot dit zou gebeuren en eindelijk kan ik deze plaat fysiek vasthouden, wat eigenlijk een definitieve ervaring is – we hebben het al, er breekt niets af en dit album verschijnt echt. Ik ben erg trots op haar.

Je hebt een paar liedjes neergezet die een paar mooie jaren zijn geweest, je luisteraars kennen ze goed. Een daarvan is “Frost”, waarin je m.in zing over het zoeken naar een definitie van jezelf. Ben je nu op het punt waar je zeggen dat je zo’n definitie hebt gevonden?
Ik denk dat we onszelf ons hele leven leren – dit proces is eindeloos. Vandaag weet ik zeker veel meer over mezelf – ik weet wat ik wil en ik heb meer in mijn hoofd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *